Rondzendbrieven

Rondzendbrief 5 september 2023


Beste deelnemer in Glazenkamp,

We hopen dat iedereen een goede zomer- en vakantietijd achter de rug heeft. Nu even een moment voor een aantal mededelingen.

Het Honk

In verband met de sterk teruggelopen vraag naar ondersteuning gaat het Honk in gewijzigde vorm van start op zaterdag 7 oktober. Er zal dan een themabijeenkomst plaats vinden rondom veilig gebruik van de iPad (Apple). Op 4 november is er een vergelijkbare bijeenkomst voor Android tablets (bijv. Samsung). Zie verder hieronder voor de aanmelding onder themabijeenkomsten.

Wanneer u vragen heeft over het gebruik van glasvezel en haar apparatuur, neemt u dan bij voorkeur contact op door een e-mail te sturen naar info@glazenkamp.nl. U kunt ook bellen naar onze voicemail 024 89 000 67 onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en de vraag die u heeft.

Verslag bijeenkomst nieuwe initiatieven Glazenkamp

Op 15 juni hebben we met 12 vrijwilligers en bestuursleden gesproken over nieuwe initiatieven voor de Glazenkamp. Dit naar aanleiding van de wens van de laatste deelnemersvergadering. We inventariseerden de ideeën en bespraken de haalbaarheid en de verbinding met lopende Glazenkamp initiatieven. We hebben hierbij aangesloten op de resultaten van de enquête van begin dit jaar.
Uit deze vruchtbare bijeenkomst bleek dat communicatie een onderwerp was dat bij meerdere van de aangevoerde thema’s een rol speelt. De verspreiding van informatie via wijkwebsites, informeren van nieuwe bewoners, de ontsluiting van zorgactiviteiten en voorlichting over sociale media en privacy zijn daar voorbeelden van. Het project Handig in Hazenkamp werkt al in die richting doordat ze contacten legt met onder anderen huisartsen en ouderenwerkers.
Een ander thema is de uitbreiding van digitale ondersteuning: huisartsenposten worden overlopen met vragen. De zorg wil naar buiten toe en proeven doen met bijvoorbeeld digitale triage en zorg-op-afstand en heeft daarvoor testpubliek nodig. Wellicht is het mogelijk dat Glazenkamp  kan meehelpen aan de uitwerking van deze plannen i.s.m. huisartsen, Radboud UMC en HAN.
Een volgend idee dat geopperd werd is het organiseren van een markt waarop verschillende dingen die Glazenkamp te bieden heeft gepresenteerd worden, eventueel samen met andere instellingen en personen. Dit is een idee waarvan we gaan bekijken wat nuttig en mogelijk is. Een vooralsnog praktischer aanpak is het maken van flyertjes met informatie over dienstverlening vanuit Glazenkamp en die op bepaalde plaatsen neerleggen (bijv. bij supermarkten).

Themabijeenkomsten

Ook ontstond in de bijeenkomst nieuwe initiatieven het idee het Honk in te zetten voor themabijeenkomsten. In het verleden werden deze druk bezocht en zeer gewaardeerd. Denk hierbij aan thema’s als het inloggen op DigiD, vermijden bank- en identiteitsfraude en de opslag van foto’s in clouds of op harde schijf. Er zijn zoals hierboven al aangegeven twee bijeenkomsten gepland:

Zaterdag 7 oktober: over veilig gebruiken iPad (Apple)
Zaterdag 4 november: eenzelfde, voor Android tablets (bijvoorbeeld Samsung)

Beide bijeenkomsten vinden plaats in schoolgebouw NSV II, Lamastraat 67 (hoek Dingostraat), van 11.15u tot 12.15u.
U kunt zich tot een week vóór bovenstaande datums aanmelden bij info@glazenkamp.nl onder vermelding van welke bijeenkomst u wenst bij te wonen. Dus vóór 2 oktober voor de iPad gebruikers, en vóór 30 oktober voor de andere tablet gebruikers. U ontvangt daarna een bevestigingsmail.

Verzoek uitschrijven bij verhuizing en informeren nieuwe bewoners

Ook nu doen we het verzoek om u af te melden via info@glazenkamp.nl wanneer u verhuist binnen of buiten de wijk. En ook om, indien mogelijk, nieuwe bewoners op de hoogte te stellen van Glazenkamp.


Met vriendelijke groet,

Pim Ketelaar
voorzitter Stichting Glazenkamp



De op deze website getoonde informatie wordt door de Stichting Glazenkamp met zorg samengesteld, maar voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan. Aan de inhoud van deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Glazenkamp is niet verantwoordelijk voor de diensten die door providers worden aangeboden.